Istoria companiei

Marca comercială SA „Bucuria” este cartea de vizită a Moldovei. Astăzi aceasta este cea mai mare întreprindere producătoare de produse de cofetărie din republică. De mai mult de şase decenii compania SA „Bucuria” aduce bucurie copiilor şi maturilor, corespunzând întru totul sloganului – „Cu noi viaţa e mai dulce…”

Calitate permanent înaltă, ingrediente naturale testate şi un asortiment de producţie deosebit de larg – iată principalele componente ale succesului SA „Bucuria”, care au glorificat compania nu numai în patria sa, ci şi departe de frontierele ei. Varietatea enormă de denumiri de bomboane, ciocolată, zefir, marmeladă, biscuiţi, alte dulciuri variate produse de SA „Bucuria” a devenit demult, de rând cu vinurile moldoveneşti, un simbol specific al Moldovei. Şi astăzi, când de pe conveierele SA „Bucuria” sunt obţinute în mediu 37 tone de produse de cofetărie, este greu de crezut că istoria „legendei dulci” a ţării noastre a început în depărtatul an 1946 cu asocierea câtorva manufacturi mici.

În ultimii ani asortimentul produselor de cofetărie s-a lărgit, fapt care a influenţat şi cererea. Se bucură de o popularitate neschimbată bomboanele ca „Lapte de pasare”, „Do-re-mi”, „Inspiratie”, „Moldova», „Gloria”, „Dorinţa”, „Livada Moldovei”, „Meteorit”, „Chişinăul de seară”, caramelele „Frutic”, „Fulguşor”, „Răcuşori”. O cerere activă a consumatorilor o au tortele, de exemplu „Lapte de pasare”, precum şi marmelada – „Jelli Frut”, vafelele – „Artek”, biscuiţii – „Magie Plus”. O contribuţie fără de preţ o aduc magazinele specializate SA „Bucuria”, amplasate astăzi practic în toate raioanele ţării.

Producţia SA „Bucuria” a fost preamărită nu numai în Republica Moldova, ci şi peste hotarele ei.

Meşter cu experienţă

Timp de mai mult de şaizeci de ani la conducere s-au aflat adevăraţi profesionali şi patrioţi ai întreprinderii natale, aceşti oameni au creat renumele SA „Bucuria”. În diferiţi ani fabrica a fost condusă de către 24 directori, care au adus a contribuţie fără de preţ la dezvoltarea liderului industriei moldoveneşti. Aceşti oameni merită memoria şi recunoştinţa noastră.

Acestea sunt paginile de faimă şi stâlpii principali a căii istorice a renumitei întreprinderi SA „Bucuria”, a „legendei dulci” a Moldovei, al obiectului mândriei şi tezaurului naţional al ei.