Tehnologia şi liniile de producere

Fabrica de cofetărie din Chişinău SA „Bucuria” este una dintre întreprinderile industriei alimentare ale republicii ce se dezvoltă cel mai activ. Ea este cea mai mare şi unica în Republica Moldova întreprindere specializată de producere a tuturor tipurile de produse de cofetărie zaharoase, ciocolatei şi produselor de ciocolată.

În afară de aceasta, aici sunt produse de cofetărie făinoase – vafele şi biscuiţi. Harta asortimentului producţiei SA „Bucuria” este deosebit de largă şi variată: peste 450 de denumiri. În lista denumirilor sunt diferite tipuri de caramelă, marmeladă, zefir, iris, drajeuri, bomboane cu diverse umpluturi şi glazuri, ciocolată…

La întreprindere este aranjată lansarea diferitor tipuri de caramelă. Se produce caramelă drops, inclusiv de lapte; şi cu umplutură de fructe şi lichior; caramelă cu umplutură răcoritoare şi cu umplutură de ciocolată şi nuci stratificată cu masă de caramelă; caramelă glazurată cu glazură de ciocolată.

În afară de tipurile de producţie enumerate, SA „Bucuria” produce marmeladă pe bază de pectină şi agar; zefir pe bază de pectină şi agar, precum şi zefir glazurat cu glazură de ciocolată; iris, inclusiv tirajat; drajeuri cu corp de nucă, fructe, zahăr; bomboane de ciocolată neglasate şi glasate cu glazură de ciocolată, cu umplutură de praline, nuci, cremă, lichior, albuş bătut, jeleu, pastilă, marţipan, pe bază de fructe şi pomuşoare alcoolizate, pomuşoare uscate sublimat, fructe uscate, cu straturi combinate, cu umplutură între straturi de vafele; ciocolată de desert cu şi fără adaosuri; torte de ciocolată şi vafele. O popularitate aparte a căpătat-o torta „Lapte de pasăre”, precum şi asortimentele cadou de bomboane. O cerere neschimbată au biscuiţii, vafelele. Tehnologiile întreprinderii nu i-au trecut cu vederea nici pe cei care, din motive de sănătate, nu pot consuma dulciurile obişnuite. Pentru astfel de cumpărători este propusă seria de produse pentru diabetici, care include bomboanele „SANA Meteorit” şi „SANA Prună”, batonaştele „SANA Batonaşe” şi tabletele de ciocolată „SANA Dor”, vafelele „Artek SANA” şi biscuiţii „De la iepuraş”. Popularitatea produselor date a constituit o dovadă în plus a faptului că lipsa zahărului nu influenţează gustul.

În linia de asortiment a întreprinderii este prezentă şi producţia de post.

Interesul cumpărătorilor faţă de produsele SA „Bucuria” este întotdeauna înalt: calitatea garantată; materia primă naturală şi inofensivă, producţia finită şi materialele de ambalare; apropierea de pieţele de desfacere principale – toate acestea îi permit fabricii să menţină marca şi statutul de lider pe piaţa produselor de cofetărie.

Producţia SA „Bucuria” este elaborată conform tehnologiilor clasice cu luarea în consideraţie a elaborărilor şi inovaţiilor moderne în ramura cofetăriei.

La fabrică sunt instalate linii automatizate, semi-automatizate, lunii de flux mecanizate, inclusiv de la cei mai buni producători europeni:

complexul automatizat de turnare germano-austriac pentru producerea prin metoda one shot a ciocolatei şi bomboanelor de ciocolată cu turnarea în acelaşi timp a ciocolatei şi diferitor umpluturi praline (de cremă fără adaos şi cu adaos de nucă fărâmiţată, strujitură de cocos, „crispi” de fructe, etc.; de lichior; „ganaş”; de lapte, „de jeleu”: „Gloria Praline” (cu susan, cu gust şi aromă de migdale, nucă grecească, alune); „Gloria Cocos”; „Gloria Frutelia” (cu diferiţi „crispi” de fructe); „Gloria Quantro”; „Gloria Rom Irlandez” şi „Gloria Glamour” (cu rom irlandez şi columbian, rom francez şi caribean); „Gloria Tre lece”; „Gloria Trufe”;

linia automatizată italiană de producere a ciocolatei de desert („Bucuria”), bomboanelor de ciocolată cu umplutură praline cu nucă întreagă sau mărunţită („Favorit”), cu fructe şi pomuşoare alcoolizate („Vara”), tabletelor pe bază de substituiţi europeni de calitate a untului de cacao („Dor”);

complexul danez-italian de producere a biscuiţilor: „Magie Plus” (cu lapte condensat, miere şi seminţe de mac, strujitură de cocos, susan şi vanilie, ulei de lămâie, capuccino, scorţişoară); „Morăriţa” (cu stafide şi arahide); „Ţărăncuţă”; „Limpompo” (biscuiţi pentru copii); „Noroc” (capuccino, glazurate cu glazură de ciocolată);

linia austriacă de producere a vafelelor cu umplutură: „Artek” (cu cremă de lapte, cu cremă de ciocolată, cu cremă de halva, cu cremă de lapte şi arahide, cu cremă de lămâie, cu cremă capuccino; „Artek SANA” pentru diabetici;

echipament german pentru producerea figurilor de ciocolată goale în interior în folie colorată (iepuraşi, inimioare, Moş Crăciun, telefoane mobile);

complexul de echipament german pentru prelucrarea primară a boabelor de cacao şi nucii, şi pentru producerea maselor de ciocolată.

La întreprindere sunt create noi sectoare de producere pentru producerea bomboanelor „Lapte de pasăre”, „Chişinău de seară”, „Do-re-mi”, „Meteorit”. La SA „Bucuria” funcţionează o secţie de fabricare a asortimentelor cadou exclusive confecţionate manual – de exemplu, asortimentele de bomboane „Forastero” şi altele.

Scopul nostru constă în a reacţiona rapid şi flexibil la dorinţele şi posibilităţile consumatorilor şi în a păstra, în acelaşi timp, cele mai înalte cerinţe faţă de calitatea producţiei. Aceasta se referă atât la producţia finită cât şi la fiecare etapă de lucru în parte, în tendinţa întregii întreprinderi de a atinge scopul propus.

Confirmarea şi demonstrarea prin fapte că cu noi „Viaţa e mai dulce…” este starea interioară şi crezul profesional al tuturor angajaţilor, al întreg colectivului calificat şi unit ce tinde spre succes al SA „Bucuria”.

Calitatea şi inofensivitatea producţiei SA „Bucuria” sunt garantate de funcţionarea Sistemului de Management al Calităţii şi Inofensivităţii Producţiei în conformitate cu cerinţele standardului internaţional ISO 9001:2000 şi НААСР – ISO 22000:2005, sunt certificate de Organul European de Certificare TUV CERT (TUV Thueringen): CERTIFICAT Nr. 15 100 31772//15 112 6187.

Devotamentul faţă de tradiţiile de calitate şi cele mai noi tehnologii au fost şi rămân a fi misiunea principală a SA „Bucuria” – de a aduce bucurie în fiecare casă fabricând o producţie naturală de calitate înaltă!